דברו איתי
בחנו את עצמכם
צרו קשר ב-
בחנו את עצמכם אפליקציה חינם
רוזן גיא בוגר קורס פסיכומטרירוזן גיא בוגר קורס פסיכומטרי

קריאת ספרים כדי להשתפר באנגלית

אז ה-book report עבר ואפילו קיבלנו עליו ציון לא רע. צחקנו על ההוא שטרח וקרא ספר בעוד אנחנו ישבנו וכתבנו על ספר שלא קראנו, אלא ראינו את הסרט שמבוסס עליו ויצאנו מזה בשלום.

עד שנרשמנו לקורס פסיכומטרי…. אז כל החברים המלומדים שכבר עברו את החוויה, טרחו לספר לנו על השעות שבילו בתרגול פסיכומטרי, תוך ניסיון להפחיד אותנו כמה זה נורא וגם מספרים לנו על הספר באנגלית. ההבדל הוא שהפעם, הסרט לא יעזור לנו, אין דו"ח שצריך להגיש ואף אחד לא יזכיר לנו יום לפני שצריך להגיש.

על מה בוחנים אותו בפרקי האנגלית במבחן?

פרקי אנגלית במבחן הפסיכומטרי בוחנים ידע בשפה האנגלית. ידע בשפה האנגלית כמו בכל שפה הוא תוצר של שלושה גורמים עיקריים – קריאה מהירה, הבנה מהקשר ואוצר מילים. שליטה בשלושת המיומנויות הללו בצורה טובה, תוביל להצלחה בבחינה.

זה אומר שאני צריך לשנן את אוקספורד, לא לקרוא ספר באנגלית!

לא, אין צורך לשנן את אוקספורד, למעשה שינון כזה ימשך לפחות כמה חודשים ובסופו לא בטוח שתדעו לקרוא טקסטים מלאים ולענות נכון על השאלות בבחינה. קריאת ספר באנגלית תסייע לנו בשליטה במיומנויות עליהן דיברנו, בחירת ספר נכונה ומוצלחת תהיה כזו שהספר שנקרא יעזור לנו בשלושת התחומים שדיברנו עליהם
בסדר, השתכנעתי, הלכתי לחנות הספרים והמוכרת המליצה על ספר והוא ממש קשה ולא מעניין!
בחירה של ספר באנגלית היא לא דבר פשוט ובחירה נכונה היא מאוד חשובה.

פסיכומטרי בסמרט פון
רוצה ללמוד אנגלית בדרך מהנה וחוייתית?
שלח פרטים ויועצי הלימודים שלנו יראו לך איך לעשות את זה ב-E.Z 🙂

מה מעניין אותך ללמוד?

x

איך לבחור ספר אנגלית שיעזור לנו למבחן?

ישנם מספר כללי אצבע שיכולים לעזור לנו בבחירה:

1. מה מעניין אותי?

קריאה של ספר באנגלית כמו קריאה של ספר בכל שפה היא פונקציה של עניין, לכן חשוב לבחור נושא שמעניין אותנו, אם אנחנו מאוד אוהבים רומאנים היסטוריים, אז הרלן קובן לא יהיה מעניין בעבורנו. אם ספרי בלשים עושים לנו את זה, אז ספרי היסטוריה, במקרה הטוב ישמשו משענת לראש. חשבו איזה ספר הייתם רוצים לקרוא בעברית ולאחר מכן חפשו אותו באנגלית. זה כבר צעד בכיוון הנכון להצלחה בפרקי אנגלית במבחן פסיכומטרי.

2. מה הרמה שלי?

לכל אחד מאיתנו אנגלית ברמה שונה, יש בינינו אנשים שראו כל הילדות שלהם רק סדרות באנגלית, היו בלונדון כבר 5 פעמים ויודעים אנגלית יותר טוב מהאנגלים. לעומת זאת, יש בינינו אנשים שראו תמיד סדרות עם תרגום, חו"ל הכי קרוב שהם ראו היה טורקיה וגם שם דיברו עברית לכן אין ספר שאוניברסאלית מתאים לכולנו.

אז איך יודעים מה הרמה שלנו באנגלית?

אחרי שבחרנו נושא שמעניין אותנו חשוב לפתוח את הספר בעמוד אקראי ולנסות לקרוא אותו. אם הבנו 75% מהמילים\ אך עדיין יש מילים שאינן מובנות לנו – זו הרמה הנכונה. כך נתרגל קריאה מהירה ונבנה את ההבנה מהקשר וזאת בלי לפגום בקריאה שלנו ובהנאה שלנו מהספר, ספר שאנחנו מבינים את כולו לעומת זאת הוא ברמה נמוכה לנו מידי וספר שחצי מהעמוד נראה בסינית הוא ברמה קשה לנו מידי.

3. אין מה להתבייש ברמת אנגלית. כמו בכדורסל, אם מכוונים גבוה מדי – מפספסים את הסל.

לא כולנו התברכנו בכישרון לשפות כמו שלא כולנו התברכנו בכישרון ציור, לכן חשוב לזכור שגם ספרים מסדרות כמו פינגווין שבנויות על פי רמות קושי – הן מצוינות ולגיטימיות – ובתנאי, שהן ברמה המתאימה לנו.

4. אם קורה שלא הבנו מילה – זה מצוין! (ברצינות, הרי לקחנו את הספר כדי ללמוד)

ננסה להבין אותה מההקשר במשפט, או לפחות את המשמעות שלה. לא נרוץ מייד למילון לפרש את המילה, כי אז לא נלמד להבין דברים מתוך ההקשר (יכולת חשובה מאין כמוה בלימוד אנגלית). מומלץ לרשום במחברת בצד את המילים שאנחנו לא מכירים, לנסות להבין אותן מתוך ההקשר ורק לאחר סיום הקריאה לעבוד עם מילון ולתרגם את המילים. ככל שנעשה זאת יותר – נשפר גם את אוצר המילים וגם את יכולת ההבנה מתוך הקשר.
מצוין, בחרתי ספר! התחלתי לקרוא והוא כל כך מעניין שלא הפסקתי לקרוא אותו, לא הספקתי להכין שיעורי בית בספר הכמותי!
חשוב לזכור שלמרות שפרק האנגלית חשוב, כך גם שאר הפרקים במבחן הפסיכומטרי. בשל סיבה זו, חשוב להגביל את קריאת הספר לחצי שעה או ל-5 עמודים ביום. אם יש זמן אחרי שסיימנו את שיעורי הבית ולמידת אוצר המילים להמשיך לקרוא ורוצים – בהחלט אפשר! אך אסור לנו לפגוע בשאר ההכנה שלנו לבחינה. במקום לראות טלוויזיה – לקרוא קצת לפני השינה זה הרגל מצויין (ולא רק ללימוד אנגלית).

אז זהו? הספר מספיק לי – אני מסודר מבחינת המילים באנגלית למבחן?

כמעט, אבל לא. למרות שנדמה שאוצר המילים שצריך לבחינה הוא בלתי נדלה, המרכז הארצי נוטה לחזור על עצמו ולהשתמש באוצר מילים יחסית מצומצם בבחינה, לכן, פיתחנו מילון ממוקד לפרקי האנגלית במבחן פסיכומטרי. המילון בנוי ממילון אסוציאטיבי, נפוץ ופטור ומכיל בתוכו את המילים שהמרכז הארצי נוטה להשתמש בהן הרבה מאוד. בדומה ללימוד אוצר המילים בעברית, גם כאן חשוב להשקיע וללמוד את אוצר המילים על מנת להיות מוכנים בצורה הטובה ביותר לבחינה. למידה של עד שעה ביום של אוצר מילים גם היא חשובה והכרחית להצלחה.

מעבר לכך, ניתן לקרוא מאמרים בתחומים שונים – מדעים, טבע, אומנות ועוד ברשת האינטרנט ובמגזינים שונים על מנת להעשיר את הידע ואת אוצר המילים לקראת הבחינה. טקסטים באנגלית בבחינה הם רבים ומגוונים, קריאה של טקסטים מגוונים תסייע אף היא בהכנה טובה יותר.
הדבר החשוב ביותר לזכור הוא שלימוד אנגלית לקראת מבחן פסיכומטרי יקל עלינו בהמשך הדרך בעולם האקדמי אליו אנו מעוניינים להיכנס ולמרות שלפעמים הלמידה נראית רבה, חשוב לזכור לא לוותר – התוצאות בסוף ישתלמו!

בהצלחה!

ליצור קשר זה איזי
x
צור קשר ב-E.Z

מה מעניין אותך ללמוד?

* שדה מילוי חובה
x
Silence is Golden