דברו איתי
בחנו את עצמכם
צרו קשר ב-
בחנו את עצמכם אפליקציה חינם
יואב רוזן בוגר קורס פסיכומטרייואב רוזן בוגר קורס פסיכומטרי

הכנה לפסיכומטרי - מיומנויות למידה

אם עוד לא קראת, מומלץ לקרוא לפני מאמר זה את המאמר אסטרטגיות למידה לפסיכומטרי.

מיומנויות למידה – דע את עצמך

אנחנו ניתן פה מגוון טיפים והמלצות ללמידה נכונה. הטיפים הטובים ביותר הם אלו שהינם אישיים. תלמידים בקורסי EZ WAY מקבלים כלי אפיון לפרופיל למידה אישי שעוזר להם להבין מהם מיומנויות ואסטרטגיות הלמידה שישרתו אותם אישית בצורה הטובה ביותר. במאמר הזה נגע בכלליות בנקודות שחשוב שתבדקו לגבי שיטת הלימוד והקליטה שלכם לקראת תקופת הלימודים.

טיפים ומיומנויות למידה – ללימוד עצמי

אוקיי, אז השולחן מוכן ופנוי, האור בדיוק במידה הנכונה, נעימה של קולות לוייתנים ודולפינים מתנגן ברקע ו – – זהו, אנחנו מוכנים ללמוד?

הטיפים הבאים יעזרו לכם לייעל את הזמן שאתם מקדישים ללימוד עצמי לקראת מבחן פסיכומטרי.

תכנון הזמן בצורה יעילה

יש דברים שאפשר ללמוד גם בטווחי זמן קצרים- למשל, גם 10 דקות של משחק אוצר מילים "בין לבין" יכולה לתרום לנו, אם זה בנסיעה באוטובוס או במשחק במחשב. מאידך גיסא, יש נושאים במבחן פסיכומטרי שכדאי ללמוד בנתחי זמן ארוכים יותר- כי עד שנכנסים לעניינים, נזכרים בנוסחה ועל מה אנחנו מדברים בכלל, זה לוקח זמן, ולעשות "שאלה פה שאלה שם" זה לא יעיל.

חלק מאיתנו ציפורי לילה שעובדים הכי טוב בשעות הקטנות, וחלק מתפקדים טוב יותר דווקא בשעות הבוקר ובשגרת יום קבועה. גם אם הורגלתם בדרך אחת, שווה לנסות שינוי בשעות הלמידה כדי לראות האם זה משפר את הריכוז והיעילות שלכם או לא. קחו בחשבון גם באילו שעות הסחות הדעת מועטות יותר.

חשוב לזכור שבעבור רוב הנבחנים הבחינה הפסיכומטרית תהיה בשעות הבוקר ולכן כדאי לתרגל סימולציות של מבחני פסיכומטרי בשעות הבוקר (גם אם לרוב נלמד בשעות אחר הצהריים).

להכין את עצמך ללימוד בצורה נכונה

קשה ללמוד כשרעבים, אבל אחרי ארוחה מלאה אנו כבדים ועייפים, ומתקשים להתרכז. אם חזרתם מיום עבודה למשל, רצוי לנוח מעט, לאכול ארוחה קלה ואז "להיכנס לשוונג" בלימודי פסיכומטרי ביתר קלות.

פסיכומטרי בסמרט פון
רוצה שגם בשבילך הפסיכומטרי יהיה אי.זי?

לחץ כאן ונעזור לך לצאת לדרך!

מיומנויות למידה – האם יש דרך לנצל את הזמן יותר ביעילות?

"אני מתחיל להסתכל על שאלה אחת, ולא יודע לענות עליה. עובר לשאלה הבאה, וגם עליה לא יודע לענות.. אז אני הולך לתשובות ישר"

מוכר לכם? זו לא דרך העבודה המומלצת… כאשר אתם מתחילים לעבוד על שעורי בית בנושא מסוים, רצוי ראשית לעבור על סיכומי השיעור שהכנתם בכיתה, לקרוא את הטיפים ואת השאלות לדוגמה מהשיעור. רק לאחר מכן כדאי להתחיל לפתור את שעורי הבית. זה לא בזבוז זמן, זה ניצול זמן טוב יותר! אם לא הצלחתם שאלה, לפני הריצה לדף התשובות, נסו לעבור קודם שוב על השיעור, לאיזה שאלה זה דומה? באיזו נוסחה השתמשנו אז? מה הצבנו איפה בנוסחה?

נניח שטעיתם בשאלה, חשוב ללמוד מהטעות– איפה טעיתי? איך יכולתי בדיעבד לזהות שזה מה שהיה צריך לעשות כאן?

לאנשים שונים דרכי לימוד שונות, ולכל אחד גם דרך שבה הוא זוכר את החומר טוב יותר. למשל, יש שנעזרים בזיכרון שמיעתי, ויש שקולטים טוב יותר בדרך ויזואלית. ברגע שתבחינו בזיכרון היעיל והמועדף בעבורכם תוכלו ללמוד בצורה שתשאיר אצלכם בזיכרון את המידע לזמן ארוך יותר.

לימודי פסיכומטרי
הידעת?

אנלוגיות הן המפתח לקבלה לאקדמיה. אנחנו דואגים לך… אפליקציית אנלוגיות במתנה!

לימודים נטו ולא לימודים ברוטו

איך יכול להיווצר מצב שאנחנו מרגישים שכל היום אנחנו רק לומדים, אבל בקושי מתקדמים ומה שיותר חשוב איך להמנע מכך.
אסנת מסבירה על ההבדל בין ללמוד נטו לבין ללמוד ברוטו.

למה הכוונה?

יש תלמידים שאומרים שכל היום הם ישבו ולמדו פסיכומטרי ויחד עם זאת, לא קלטו כמעט דבר. ברוב המקרים, תלמידים אלו שילבו לימודי פסיכומטרי עם הכנת ארוחת צהריים, נשנושים, שיחות טלפון מחברים, גלישה בפייסבוק…

החוכמה היא לא ללמוד כל היום. החוכמה היא שכשאר אתם לומדים לפסיכומטרי זהו הדבר היחידי שאתם עושים. אפשר ואפילו מומלץ לכבות את הפלאפון (ואם אתם לא מסוגלים לעשות זאת, אז לפחות תענו לשיחות במשפט קצר – "אחזור אליך עוד כשעתיים"). כשעוסקים רק בלימודים, אז הריכוז משתפר ועימו היכולת לפתור תרגילים ולזכור ולהפנים עקרונות חשובים. בדרך זו, גם תשפרו את הידע שלכם לקראת הבחינה ובו בזמן יהיה לכם יותר זמן פנוי, כי הלמידה שלכם תהיה יעילה יותר.

הצבת יעדים

חשוב מאוד, בכל פעם שאתם ניגשים לשיעורי הבית, להציב לעצמכם יעדים, ולא פחות חשוב, שיהיו אלה יעדים ברי-השגה. אל תקבעו לעצמכם לסיים את כל שיעורי הבית בבעיות כלליות, לדוגמה, אם אתם יודעים שהמטלה תיקח לכם כשלוש שעות, בעוד שלרשותכם עומדות רק שעתיים. הצבת יעדים חשובה על מנת לקיים ביקורת על הספק העבודה העצמית שלכם ועל יעילותה. בנוסף, עמידה ביעדים תורמת מאוד למוראל ודוחפת לתרגול נוסף.

חשוב ביותר, שהיעדים שתציבו לעצמכם ו"מנות הלימוד" שלכם יהיו קצובים, כלומר, שתדעו מתי אתם מסיימים אותם. אתם יכולים לקבוע לעצמכם יעד של כמות תרגילים / מילים במילון, או יעד שמוקצב בזמן, אך בסופו של דבר רצוי שיהיה זה יעד ברור, שבסופו אתם מעניקים לעצמכם חיזוק חיובי או צ'ופר קטן – לראות סדרת טלויזיה, לשחק במחשב, ללכת לחברים, שוקולד או אפילו חס וחלילה, סיגריה.

באופן כללי – יעד כמותי (נניח 20 שאלות אחוזים ו- 20 שאלות יחס) עדיף על פני יעד של זמנים (ללמוד 3 שעות). זאת משום שיעד של שעות עלול להוביל ל"סחבת" וללימוד לא יעיל.

כל אחד הוא אדם מיוחד, ושונה מחברו…גם באופן כללי, וודאי גם באסטרטגיות למידה ומיומנויות למידה. לכן, אנחנו ממליצים לפנות למדריך או למאמן האישי בקורס פסיכומטרי להתייעצות- מהי סביבת הלמידה המיטבית בעבורכם? מהי שיטת הלימוד שתביא אתכם לביצועים הטובים ביותר? מהו סגנון הלימוד שינצל את סוג הזיכרון המועדף שלי? תוכלו גם לתכנן עם המדריך / המאמן את זמנכם כך שתספיקו את שעורי הבית לפי סדר העדיפות הרצוי, בלי בזבוז זמן- וכך תוכלו להוציא מעצמכם ציון פסיכומטרי שיפתח לכם את הדלתות לפקולטה אליה רציתם להתקבל.

ליצור קשר זה איזי
x
צור קשר ב-E.Z

מה מעניין אותך ללמוד?

* שדה מילוי חובה
x
Silence is Golden