אסטרטגיות למידה, מיומנויות למידה או במילים אחרות – איך לומדים ביעילות למבחן פסיכומטרי
כדי להשיג את המיטב מקורס פסיכומטרי, צריך גם ללמוד בבית. הרבה. שעורי הבית בקורס פסיכומטרי הם רבים, ולעתים הלמידה העצמית שנדרשת בקורס, רבה יותר מכל דרישה שהייתה מאיתנו לפני כן. לפעמים במהלך הקורס מגלים שדרכי הלמידה שהיינו רגילים אליהן לפני הקורס הפסיכומטרי והיו טובות מספיק בתיכון, כבר לא טובות מספיק, ועכשיו הן גובות מאיתנו מחירים: הגב כואב, העיניים מתעייפות, והריכוז שלנו נפגע. אין לנו כוח להמשיך ללמוד, אבל החומר עוד רב ומצטבר על השולחן… מה עושים?
חשוב להבין שלא רק כמות הלימודים משפיעה, אלא גם האיכות. אי אפשר להמציא עוד שעות ביממה, אבל אפשר לנצל את השעות הקיימות ביעילות רבה יותר, אם מקפידים על הרגלי הלמידה הנכונים והמתאימים לכם ביותר. משום כך, הכנו עבורכם שני קבצי המלצות קצרים, לתכנון סביבת הלמידה הנכונה ולעבודה עצמית לקראת מבחן פסיכומטרי.
טיפים לתכנון סביבת הלמידה הנכונה: להכין את הקרקע – המקום בו לומדים
לכל אחד מאיתנו הרגלי למידה שצברנו במשך השנים. יש אנשים שלומדים רק על הרצפה עם הרגליים על המיטה, יש אנשים שלומדים בדשא, יש אנשים שרגילים לסביבה סואנת ורועשת ויש שמורגלים בלמידה בשקט מוחלט. יחד עם זאת, עצם העובדה שאנחנו רגילים למשהו מסוים- לא אומרת שזהו באמת הדבר שהכי טוב בעבורנו. כשמעבירים שעות רבות בתנוחה לא טובה, השרירים בגופנו מתאמצים פי כמה מהרצוי, ובסופו של דבר המתיחות ועייפות השרירים מאלצת אותנו להפסיק ללמוד מוקדם יותר. לרוב האנשים עדיף ללמוד בחדר עם שולחן וכיסא נוח לישיבה ממושכת. כדאי שהשולחן יהיה פנוי מערימות גירויים מסיחי דעת, ושיהיה בו מספיק מקום להניח את כל הדרוש ללימודים.