דברו איתי
בחנו את עצמכם
צרו קשר ב-
בחנו את עצמכם אפליקציה חינם
יונתן פסט - בוגר קורס פסיכומטרייונתן פסט - בוגר קורס פסיכומטרי

עצות לשלושת הימים לפני הפסיכומטרי

מה לעשות בימים האחרונים לפני הבחינה הפסיכומטרית?

  1. פתרון בחינות פסיכומטריות בבוקר

    3 ימים לפני הבחינה הפסיכומטרית וכן יומיים לפני הבחינה יש לקום ב- 8:00 בבוקר ובשעה 9:30 להתחיל לפתור בחינה מלאה. זה אולי יפתיע אתכם, אך יש תלמידים השולטים בחומר מצויין ואף מצליחים בבחינות הסימולציה, אך מאבדים נקודות יקרות בבחינה, משום שהם לא רגילים "להפעיל" את הראש ולהיבחן מוקדם בבוקר.

  1. באלו נושאים להתמקד?

    התלבטות נפוצה בימים האחרונים היא "אלו נושאים כדאי לי לחזק ולהשקיע בהם לפני המבחן?".
    אין כאן המלצה גורפת ואת התשובה הטובה ביותר תקבלו ממדריך הפסיכומטרי שלכם (ובקורס שלנו גם ממערכת EZ-Learning). חשוב להבין שהימים האחרונים הם לא זמן למהפך, אלא לליטושים אחרונים. אם יש נושא שנראה לכם כמו "סינית" הוא לא יהפוך לברור ונהיר בלחץ הזמן של הימים האחרונים.

    שווה להשקיע בנושאים שיש להם משקל משמעותי במבחן הפסיכומטרי (אנלוגיות, אלגברה, גיאומטריה…). עדיף להתמקד בנושאים שכבר יש לכם בהם אחוזי הצלחה לא רעים, אבל…עוד לא מושלמים. אנלוגיות זו דוגמא קלאסית לנושא שאינו מורכב יחסית, אבל כזה שהשאלות בו חוזרות על עצמן בתכיפות גבוהה. לכן חזרה נוספת יכולה להניב את התשואה הטובה ביותר.

    עוד דבר שמאוד כדאי לעשות הוא חזרה על כל הטעויות שלכם מבחינות סימולציה פסיכומטריות.
    אנחנו לא אוהבים טעויות, אבל בעצם מסתתר בהן זהב ואם לא זהב, אז זו לפחות הדרך הכי טובה שלנו לראות איפה עוד נקודות לציון ממתינות לנו. אין הרבה דברים טובים כמו ללמוד מטעויות.

  2. להכין ולתרגל קובץ חימום

    מכירים את זה שעושים חימום לפני ריצה? אותו דבר לפני מבחן. תכינו לעצמכם קובץ תרגילים שאתם בכל פעם פותרים לפני המבחן. זה נשמע טפשי כי ברור שאתם יודעים לפתור את הכל, אבל עצם הכתיבה, הסימון, הרישום האלגברי והפעולות שאחרי כן נעשה במבחן…זה שנעשה אותם בחימום…מכניס אותנו ל-STATE OF MIND המתאים ומאוד יעזור לנו במבחן עצמו. תכינו לעצמכם קובץ של 10-15 שאלות. בפעם הראשונה אולי ייקח לנו רבע שעה, אבל בהמשך ייקח 5-7 דקות ויסדר אותנו מצוין לקראת הבחינה.

    פסיכומטרי בסמרט פון
    הידעת?

    אנלוגיות הן המפתח לקבלה לאקדמיה. אנחנו דואגים לכם…

    קבלו אפליקציית אנלוגיות במתנה!

  3. כיסאות סטודנט

    חלק גדול מהניגשים לפסיכומטרי, נבחנים עם כיסאות סטודנט. אם מעולם לא ערכת בחינת סימולציה על כיסא סטודנט, אתה עלול לגלות שזה יכול להיות מאוד לא נוח. ישנה שיטה להיבחן על כיסא סטודנט ולשלב את מחברת הבחינה ודף התשובות באופן שהוא אפילו יותר מומלץ, מאשר בחינה על שולחן רגיל! שמים את דף סימון התשובות מתחת לחוברת הבחינה. בפרקים הראשונים (אנחנו לא מתייחסים בספירה הזו לפרק מטלת כתיבה) השאלון יבלוט בחלקו העליון. הכוונה היא שהחלק התחתון למעשה מוסתר מתחת לשאלון. בדרך זו הפרק שאותו אנחנו פותרים ומסמנים נמצא בדיוק מעל לחוברת הבחינה. זה גם מהיר יותר, גם ממקד יותר וגם מצמצם את הסיכוי להסטת תשובות. בפרקים האחרונים, גיליון סימון התשובות יבלוט מתחת לחוברת הבחינה. הכוונה היא שהחלק העליון של הגיליון הפעם מוסתר מתחת לשאלון.

  4. היום האחרון

    אם בקורס שלכם, מתוכנן תרגול שאלות עדכניות לבוקר שלפני אז כמובן להגיע אליו. אם לא מתוכנן מפגש, אז יש להקדיש את היום לחזרה על דפי סיכום השיעור ולא יותר מכך. זכרו – הצלחתכם בפסיכומטרי לא רק תלויה בשליטתכם בחומר, אלא גם ברוגע הנפשי שלכם – רמת ה-cool שעימה אתם ניגשים לבחינה. את היום האחרון תקדישו ל"הרגעות" ולשלווה. עבדתם קשה לאורך מספר חודשים על נושא השליטה בחומר. להפסיק עם הלימודים בצהריים לכל המאוחר. תקדישו יום אחד ל"הרגעות" בכדי שלבחינה תגיעו שלווים. אחלה דבר הוא לעבוד על משהו דומה אבל לא זהה לגמרי למבחן. אפליקציית אנלוגיות שלנו למשל היא יופי של כלי לחיזוק החשיבה האנלוגית לקראת יום המבחן.

ליצור קשר זה איזי
x
צור קשר ב-E.Z

מה מעניין אותך ללמוד?

* שדה מילוי חובה
x
Silence is Golden